Zo heb je de meest ontspannen vakantie ooit


In het digitale tijdperk, heeft reizen een heel andere dimensie gekregen. Dankzij je razendsnelle smartphone blijf je namelijk te allen tijde bereikbaar. Mailtjes van de baas, sms’jes van je schoonmoeder en WhatsAppjes in de groep met je vrienden: de stroom aan berichten, notificaties en wat al niet meer lijkt nooit op te drogen. Fijn als je snel heimwee hebt en graag in touch blijft met het thuisfront, maar het kan ook erg vervelend zijn. Zit je dan, eindelijk aan de andere kant van de wereld, met je smartphone aan je hand geplakt zonder echt te genieten van het hier en nu. Jammer… Wil jij echt ontspannen op vakantie? Wij geven je tips!

Schakel de vliegtuigstand van je telefoon in

We zeiden het eerder al; die verdomde notificaties… Ze maken het knap lastig om te genieten van je vakantie. Hoe graag je ook wilt; als je dat bekende bliepje eenmaal hoort, wil je nu eenmaal weten wat er is binnengekomen. Breng jezelf niet in de verleiding en schakel de vliegtuigstand van je telefoon in. Zo krijg je even helemaal niets binnen en zul je dus ook niet continu de neiging hebben om op je telefoon te gaan zitten. Zo heb je wel je telefoon mee voor noodgevallen en kun je ook gewoon foto’s maken. Spreek met jezelf af dat je iedere dag op vaste momenten op je telefoon mag kijken. Zo blijft het binnen de perken!

Ga op vakantie op de elektrische fiets

Een gouden tip? Ga dit jaar eens op vakantie met de elektrische fiets! Dit type vakantie wordt steeds populairder en wij snappen wel waarom. Op de e-bike zie je een stuk meer dan bijvoorbeeld vanuit de auto of vanuit een overvolle bus. Daarnaast ben je dagelijks urenlang in de frisse buitenlucht en kom je ook nog eens in beweging. Die wijntjes en bourgondische maaltijden trap je er dus zo vanaf. Maar, misschien wel het belangrijkste: op de fiets is het een stuk lastiger (gevaarlijk, zelfs!) om op je telefoon te zitten. Appen, chatten, bellen, Instagrammen? Vergeet het maar! Geniet van de omgeving, voel dat je leeft en besef: dit is vakantie op haar mooist. Nu alleen nog even een elektrische fiets kopen

Verwijder bepaalde apps tijdelijk van je telefoon

Wanneer je liever niet je telefoon op vliegtuigstand zet, omdat je toch bereikbaar wilt zijn indien zich een noodgeval voordoet, kun je ervoor kiezen bepaalde apps van je telefoon te verwijderen. Zit je vaak veel te lang door je Facebook-tijdlijn te scrollen? Kost het je teveel moeite om Instagram af te sluiten? Check je je mail vaker dan je zou willen toegeven? Tijd voor een detox! Verwijder de boosdoeners tijdelijk van je telefoon. Zo merk je niet eens dat er likes, tags of berichten binnenkomen. Ongestoord genieten van je vakantie (op de elektrische fiets?) doe je zo!

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Comments are closed.