Vakantietips – Voorbereiding

thailand verkleindJe staat op het punt een vakantie naar Thailand te boeken, maar je wilt natuurlijk je zaken wel goed geregeld hebben! Dat is ook niet heel vreemd, want er staat een belangrijke reis voor de boeg en die mag best de nodige aandacht krijgen. Het voorbereiden van een reis naar Thailand is belangrijk, daarom volgen hier een aantal tips die je daarbij kunnen helpen.

Haal de nodige vaccinaties!

Tijdens de voorbereiding van je reis is het belangrijk om na te gaan of je inentingen moet halen voor je trip naar Thailand. Een tweetal vaccinaties worden aanbevolen door de GGD wanneer je een vakantie boekt naar dit land. Een DTP prik is aan te raden. Dit is een vaccinatie die op jonge leeftijd al aan kinderen wordt gegeven. Maar ook Hepatitis A is zeker verstandig om te halen. Het kan besmettelijke geelzucht voorkomen. Kom je terug uit Thailand? Dan ben je verplicht om een gele koorts vaccinatie te halen.

Regel de benodigde reispapieren

Wanneer je plannen hebt om langer dan 30 dagen in Thailand te blijven, dan ben je verplicht om een visum aan te schaffen. Hiermee kun je maximaal 60 dagen in het land verblijven. Daarnaast is het goed om te weten dat een noodpaspoort niet wordt geaccepteerd. Het is belangrijk dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig is. Daarnaast moet het ook minstens over een lege visumpagina beschikken.

Tips voor je bagage

Koffers zijn een essentieel onderdeel van je reis naar Azië. Je zult voldoende kleding bij je moeten hebben voor een geslaagde vakantie. De bagage mag niet meer dan 20 kilo zijn in het vliegtuig. Reizen moet vooral comfortabel zijn in Thailand, daarom is het belangrijk dat je ook wat tassen met schouderriemen meeneemt. Deze vergemakkelijk je trip naar en reis door Thailand.

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.