Strand of cultuur in Málaga

Strand of cultuur in Málaga

Málaga is een stad in het zuiden van Spanje. Gelegen aan de Costa del Sol, is het een steeds populairder wordende vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Ten westen van de stad ligt Málaga Airport, een vliegveld dat zo’n 18 miljoen passagiers per jaar vervoert. De groei is er nog lang niet uit. Steeds meer vliegtuigmaatschappijen vliegen de route Amsterdam Málaga, die in 2017 de derde drukste internationale bestemming bleek te zijn. KLM, Transavia, Vueling, Ryanair, Corendon en TUI voeren de route allemaal uit en zorgen voor meer dan 600.000 passagiers per jaar van Schiphol naar Vliegveld Málaga.

Strand of cultuur in Málaga

In de stad en regio Málaga vind je een combinatie van zon zee en strand, en toch ook cultuur. Er zijn prachtige stranden bij Málaga te vinden, van de stranden in Fuengirola tot en met Malagueta strand dichtbij het centrum van Málaga. Hoewel het er ook wel eens een week regent, is de zomer altijd heel warm. Het najaar, de winter en het voorjaar kunnen voor aangename temperaturen zorgen. In de stad zelf vind je mooie kathedralen en kastelen, gezellige straatjes en sfeervolle pleinen. In de omgeving van Málaga is er ook veel te doen. Je kunt bijvoorbeeld een dagje naar Gibraltar (Engeland), of bezoek het Alhambra in Granada.

Van het vliegveld naar centrum Málaga

Wil je vanaf het vliegveld naar de stad Málaga, dan kun je dit op verschillende manieren doen. Er staan natuurlijk altijd taxi’s klaar. Een taxi kost ongeveer 20 tot 25 euro. Je kunt ook de trein nemen. Als je bent aangekomen en je loopt eenmaal naar buiten, sla dan naar links af en dan vrijwel direct naar rechts. Aan de overkant van de weg vind je het treinstation van Málaga Airport, waarmee je voor €1,80 in minder dan 20 minuten in het centrum van Málaga bent. Je kunt ook met de bus. Een busticket kost ongeveer evenveel, zo is de reistijd. In de trein is meestal wat meer plek voor bagage, de bus stopt misschien wel dichterbij jouw hotel of airbnb.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Comments are closed.