Phuket

Veel mensen denken bij Phuket aan een heerlijke zon- zee en strandvakantie waar je ook nog eens geweldig kunt uitgaan. Met de tropische temperaturen, de witte palmstranden en het veelzijdige uitgaansaanbod is dat ook logisch. Het grootste eiland van Thailand heeft echter nog veel meer in huis.
Wat chalong
Wat Chalong

Big Buddha
Zo kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen bij het schitterende tempelcomplex Wat Chalong. Niet ver hier vandaan ligt Big Buddha, een indrukwekkend Boeddhabeeld van 45 meter hoog.

Wie kennis wil maken met de interessante Thaise historie en bijzondere tradities, zit goed bij het Thalang National Museum, Thai Village en Phuket Fantasea. Laatsgenoemde is een Disney-achtig amusementspark waar Thaise legendes tot leven worden gewekt.

James Bondeiland
Het populaire eiland is ook gezegend met prachtige natuur. Vooral de baai van Phang Nga is adembenemend. Wereldberoemd zijn de enorme, verticale kalkstenen die verrijzen uit het smaragdgroene water. Dit uitzonderlijke gebied heeft onder meer decor gestaan voor een film van James Bond, waar het haar bijnaam aan ontleent.

Ook Promthep Cape is spectaculair. Vanaf een hoge klif kunt u genieten van een weids uitzicht en een betoverende zonsondergang.

Patong
De badplaatsen met paradijselijke stranden zijn op Phuket echter nog de grootste toeristenmagneten. Winkelen, zonnebaden, watersporten, duiken, uitgaan; alles kan hier.

Vooral Patong heeft een grote aantrekkingskracht en kent een zeer uitgebreid uitgaansaanbod. Bangla Road is het epicentrum en hier kunt u zich vergapen aan bijzondere shows en het bij tijd en wijle wilde nachtleven.

Parel van het Zuiden
De ‘Parel van het Zuiden’ is al met al een veelzijdige bestemming waar van alles te doen en zien is. De combinatie van natuur, cultuur en ontspanning staat garant voor een heerlijke vakantie, die u niet snel zal vergeten.

Comments are closed.