Chiang Mai

Jungletochten, olifantenritten en bamboeraften. Het kan allemaal vanuit Chiang Mai, hoofdstad van de gelijknamige provincie en de op één na belangrijkste stad van Thailand.

Huai Tueng Thao Chiang Mai lake
Het meer in Chiang Mai

Excursies
De ‘roos van het noorden’ ligt dicht bij de hoogste berg van het land en is een perfecte uitvalsbasis voor avontuurlijke uitstapjes.

Door het omringende natuurschoon is Chiang Mai een belangrijke, toeristische trekpleister. Er zijn talloze excursies mogelijk, waardoor iedereen aan zijn trekken kan komen. Van tripjes naar het wonderschone en geliefde Pai, tot een verkoelend bad met het grootste landdier ter wereld.

Markten
De stad zelf heeft ook meer dan genoeg te bieden. Naast de honderden tempels zijn er vele, langgerekte en gezellige markten. De ‘Night Bazaar’ op Chang Klan Road is een aaneenschakeling van eetkraampjes, Thaise snuisterijen en traditionele dansen. Voor de zondagsmarkt lijkt zelfs de hele omgeving uit te lopen.

Rust
Een bijkomend voordeel van de toeristenstad in vergelijking met Bangkok is dat het een stuk rustiger is en alles te belopen valt. Hoewel in het grootstedelijke gebied anderhalf miljoen mensen wonen, voelt Chiang Mai aan als een groot dorp met alle stedelijke voorzieningen.

Uitgaan is hier dan ook zeker mogelijk, maar is niet zo hectisch als in de hoofdstad. In de grote hotels zijn er discotheken, rondom Tapae Gate kroegen met veelal live-muziek en aan de Loi Kro Road liggen veel bars. In de stad is er dus op elk terrein keus te over. Kijk voor meer tips op de website Wereldreisgids!

Comments are closed.