Bangkok

Betoverende tempels, gezellige markten en een bruisend nachtleven. Het is slechts een kleine greep uit al het moois dat Bangkok te bieden heeft. De hoofdstad van Thailand verenigt de oude, oosterse cultuur met de dynamiek van een moderne metropool. Er valt dan ook genoeg te doen en te zien tijdens een stedentrip in Bangkok.

Grand Palace Bangkok
Grand Palace Bangkok

Cultuur
Cultuurliefhebbers zullen zeker aan hun trekken komen. Door de gehele stad staan honderden tempels en kloosters, maar de grootste publiekstrekkers zijn te vinden in de oude stad. Het Koninklijke Paleis verdient zeker een bezoek. Dit complex staat bol van de pracht en praal en herbergt ook Wat Phra Kaew, de belangrijkste Boeddhistische tempel van het land.

Ook de buurman, Wat Pho, is een grote toeristenmagneet. In dit oude klooster valt de grootste liggende Boeddha ter wereld te bewonderen. Daarnaast heb je hier de buitenkans om gemasseerd te worden in de wereldberoemde massageschool. Vanaf deze plek hoef je alleen nog maar de Chao Phraya-rivier over te steken om bij Wat Arun te komen, de ruim 80 meter hoge ‘Tempel van de Dageraad’.

Levendig
Bangkok is echter meer dan alleen tempels. De stad met zo’n tien miljoen inwoners bruist aan alle kanten. Vooral in Chinatown wordt er veel gevraagd van al je zintuigen. In deze wijk komen Chinezen, Thai en toeristen samen om te struinen langs de talloze kraampjes of om voor een prikkie een exotische maaltijd te nuttigen.

Uitgaan
Ook ‘s nachts is de ‘Stad der Engelen’ hot and happening. Go-go bars in de wijk Patpong, een grote homoscene in Silom en feesten op Ko San Road met backpackers; er is voor ieder wat wils. De stad draait dan ook altijd door. Al deze ingrediënten maken Bangkok tot een onvergetelijke, unieke en smaakvolle bestemming. Kijk direct wat de actuele prijzen zijn voor vliegtickets Bangkok.

Comments are closed.