Een familiereis in Thailand

Het ligt niet direct naast de deur en het is daarom niet een voor de hand liggende keuze. Maar wil je eens wat anders dan is een familiereis naar Thailand een uitstekende keuze. Cultuur, eten, stranden, jungle: Thailand heeft het allemaal.

Bestemming

Thailand staat voornamelijk bekend als ultiem backpack land. Toch is het ook een prima land voor familiereizen. De mensen in Thailand zijn zeer vriendelijk en gek op kinderen. Het onthaal zal dan ook warm zijn. Het is mogelijk om vanuit een vaste plaats, bijvoorbeeld een resort, te genieten van een vakantie met het gezin, maar ook een rondreis behoort zeker tot de mogelijkheden.

Speciale reisorganisaties die gericht zijn op gezinsvakanties bieden diverse rondreizen aan die geschikt zijn voor het gehele gezin. Denk hierbij aan rondreizen in een lagere versnelling met meer rustdagen en op kinderen gerichte excursies.

Inentingen, paspoort en visum

Als Nederlandse toerist is het niet noodzakelijk een visum aan te vragen als de reis minder dan 30 dagen gaat duren. Bij aankomst moet de reiziger een ingevulde arrival/departure afgeven, deze wordt in het vliegtuig verstrekt. Let er wel op dat je controleert of je paspoort nog geldig is en verleng deze, indien nodig, op tijd.

Vaccinaties zijn niet verplicht, maar er wordt wel geadviseerd deze te nemen. Het gaat hier om de inentingen voor Hepatitis A en DTP. Vraag hierover informatie bij huisarts of GGD.

De reis
Vaak zit de vliegreis inbegrepen bij de rondreis, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze los te boeken. Vergelijk dan de vliegtickets van de verschillende aanbieders om zo het juiste vliegtickets te vinden. Veel vluchten naar Thailand vertrekken van Schiphol Airport. Je kunt dan goedkoop parkeren op Schiphol Airport.

Klimaat

Het is warm in Thailand. Daarom is het van belang kinderen extra te laten drinken en ook bij tijd en wijle wat meer zout te laten eten. Drink geen kraanwater, maar water uit flessen. Het lichaam verliest vocht en zouten tijdens het transpireren door de hitte. Houdt kinderen uit de zon en smeer ze regelmatig in met zonnebrand met een hoge beschermingsfactor.

Voor meer informatie kun je terecht bij het Thais verkeersbureau en Thailandvoorbeginners.nl.

Comments are closed.