Reizen naar Thailand

Thailand is een prachtbestemming in Azië, en ligt op ongeveer 11 uur vliegen van Nederland. Dankzij het grote aantal luchthavens in het land, zijn er tal van verschillende mogelijkheden om er per vliegtuig naartoe te reizen.

Luchthavens in Thailand
De bekendste en grootste luchthaven van Thailand is “Suvarnabhumi International Airport” in Bangkok. Dit is sinds 2008 de nationale luchthaven van het land en ze ligt op 36 kilometer van het stadscentrum. In normale verkeersomstandigheden duurt de rit van de luchthaven naar het centrum van Bangkok zo’n 45 minuten.

De luchthaven van Bangkok is vanuit Nederland makkelijk te bereiken via een directe vlucht, maar mits een tussenstop zijn er ook verschillende andere grote luchthavens bereikbaar. Zo beschikken populaire toeristische trekpleisters als Phuket, Chiang Mai en Koh Samui ook over een eigen luchthaven.

Luchtvaartmaatschappijen
Toeristen die naar Thailand willen reizen vanuit Schiphol, hebben dankzij KLM, Eva Air en China Air drie verschillende mogelijkheden op een rechtstreekse vlucht naar Bangkok. Met een overstap kan men echter vaak geld uitsparen, en heeft men heel wat meer mogelijkheden. Zo biedt Air Berlin vaak goedkopere vluchten naar Thailand aan, mits een tussenstop in Berlijn of München.

Het is ook steeds aangeraden om even te kijken of er geen goedkopere alternatieven zijn wanneer men uit België of Duitsland vertrekt. Ook van daaruit zijn er zowel directe vluchten als vluchten met een tussenstop te vinden. Voor directe vluchten kan men hier terecht bij onder andere Lufthansa en Thai Airways.

Comments are closed.