Italië, het perfecte kampeerland

Italië is een land dat bij uitstek geschikt is om te kamperen. Op vakantie gaan naar Italië, betekent kennis maken met een schitterende natuur. Denk bijvoorbeeld aan het Gardameer en de mooie grote bergen. Maar ook de gastvrije cultuur en bevolking mogen zeker niet vergeten worden. Natuurlijk moet je Italië een beetje kennen om omarmd te worden door de bevolking, maar ze zijn altijd erg vriendelijk en behulpzaam.

Camping Bella Italia

Wanneer je op zoek bent naar de leukste camping in Italië, dan zijn er altijd wel een aantal campings aan te raden. Camping Bella Italia bijvoorbeeld. Dit is een camping die ligt in het plaatsje Peschiera, dichtbij het Gardameer. Vanaf deze camping wordt het jou heel gemakkelijk gemaakt om te surfen, kanoën of te zeilen. Uiteraard is er ook voor kinderen volop plezier te beleven. Er zijn verschillende zwembaden met talloze glijbanen.

Kamperen in Toscane

Ook Toscane is een uitstekende streek om te kamperen. Er zijn verschillende campings te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld terecht op Camping Norcenni Girasole Club. De camping ligt slechts 30 kilometer bij de wereldstad Florence vandaan. Camping Park Albatros ligt ook in Toscane. Je kampeert hier midden tussen de groene velden, mooie olijfbomen en kleurrijke zonnebloemen. Er is zelfs een Olympisch zwembad aanwezig op de camping.

Kamperen aan de Adriatische Zee

Er worden jou ontzettend veel mogelijkheden geboden om te kamperen in Italië. In het noorden van het land kun je bijvoorbeeld kamperen op Camping Marina di Venezia. Deze camping ligt aan de prachtige blauwe Adriatische Zee. Het is een aanrader voor iedereen die van een zonnige vakantie houdt. Het is een camping die geschikt is voor zowel jongere als oudere bezoekers. Je kunt hier ook volop actief zijn op het gebied van sport.

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *