Culinair

In Thailand neemt eten een belangrijke plaats in. De Thai eten in plaats van drie grote maaltijden per dag, vele kleine en licht verteerbare porties. U kunt dan ook echt overal terecht voor een hapje: van eetkraampjes op straat tot exclusieve restaurants.

Thaise keuken
De Thaise keuken heeft de reputatie pittig te zijn, door het gebruik van verschillende soorten pepers. In de praktijk zijn er genoeg minder hete gerechten en kunt vaak zelf aangeven hoe pittig u uw gerecht wil.

Kenmerkend voor het Thaise eten zijn de verse producten en het veelvuldige gebruik van kruiden. Naast peper gebruiken de Thai vaak citroengas, koriander, gember en limoensap.

Vegetariërs
Het eten in Thailand is daarnaast erg gezond en gevarieerd. Door het gunstige klimaat produceren de Thai grote hoeveelheden groenten, vruchten, rijst en kruiden. Deze ingrediënten worden veelal verwerkt in gerechten met rijst, noedels, curry of soep.

Ook voor vegetariërs is het Thaise eten een walhalla. Het aanbod van vegetarische gerechten is enorm, waar vaak tofu in voorkomt. Let overigens op of er geen vissaus in uw maaltijd zit.

Spotgoedkoop
Een bijkomend voordeel van eten in Thailand is de prijs. Vanwege de zelfvoorzienigheid en de lage loonkosten kunt u al voor een euro een maaltijd nuttigen. Deze spotgoedkope gerechten vindt u vooral bij eetkraampjes, markten en ‘Food Courts’. In restaurants liggen de prijzen hoger.

Eten op straat
Op straat hebben ze vaak de heerlijkste gerechten voor de laagste prijs. Ga bij voorkeur ergens eten waar veel Thai zitten. Deze plekken zijn erg sfeervol en brengen u in het traditionele Thaise leven.

Drinken
Vanwege de warmte is het belangrijk om veel te drinken. Kraanwater is af te raden. Koop liever flessen water, of verse vruchtensappen. ’s Avonds is het heerlijk om goedkoop een Chang biertje te drinken.

Comments are closed.