Bevolking Thailand

In Thailand wonen tegen de 70 miljoen mensen, waarvan zo’n 90% uit Thai bestaat. Het grootste deel van de bevolking woont in de hoofdstad Bangkok. De schattingen lopen vanwege de slechte registratie uiteen van zes tot wel vijftien miljoen inwoners.

Veel Thai wonen in een stedelijke omgeving. Het centrale en zuidelijke deel van het land zijn dicht tot zeer dichtbevolkt. De noordelijke en bergachtige provincies hebben echter een lage bevolkingsdichtheid.

Bergvolken
Dit interessante gebied is de thuishaven voor een breed scala aan etnische minderheden. Vanuit onder meer China, Myanmar, Tibet en Laos staken de mensen begin 20e eeuw de Thaise grens over.

Deze staatsloze bergvolkeren hebben sindsdien hun eigen cultuur en taal weten te behouden, mede door de minachtige houding van de rest van de bevolking van Thailand. Het is mogelijk om kennis te maken met de leefwijze en tradities van deze bijzondere bergvolken tijdens trektochten door de regio.

Land van de glimlach
Verder staat Thailand ook wel bekend als het land van de eeuwige glimlach. Dit slaat op de vriendelijke en goedlachse inwoners, die zeer respectvol en behulpzaam zijn tegenover toeristen. Onder de bevolking van Thailand staat hoffelijkheid dan ook in een hoog vaandel.

De ‘wai’, een traditionele Thaise groet, is hier een goed voorbeeld van. Met de handpalmen en vingertoppen tegen elkaar en een lichte buiging tonen ze hun respect. Door ze op dezelfde manier te begroeten verdient u hun waardering.

Trots
De Thai zijn ook een trots volk en wijzen er graag op dat ze nooit een kolonie zijn geweest. Toch staan ze open voor de buitenlander en spreken veel mensen in de toeristische gebieden goed Engels. Dit biedt een mooie kans om in contact te komen met de vriendelijke en innemende bevolking.

Comments are closed.