Wat Pho

Wat Pho is het oudste en grootste tempelcomplex van Bangkok en is een grote toeristische attractie in Bangkok. De buurman van het eveneens schitterende Koninklijke Paleis ligt midden in het historische centrum en verdient absoluut een bezoek.
Wat Pho - Jardin

Grootste Boeddhabeeld
De grootsheid van deze boeddhistische tempel blijkt niet alleen uit de oppervlakte (80.000 m2), maar ook aan de enorme hoeveelheid Boeddhabeelden: ruim duizend. De meeste bezoekers komen echter voor de liggende Boeddha. Dit kolossale, gouden beeld is 46 meter lang en 15 meter hoog. Door de aanwezigheid van het grootste Boeddhabeeld van Thailand wordt Wat Pho ook wel de Tempel van de liggende Boeddha genoemd.

Massage
Verder staat Wat Pho bekend als thuishaven van de eerste universiteit van Thailand en als bron voor de traditionele Thaise massage. Het is daarom de beste plek om gemasseerd te worden en biedt tevens de mogelijkheid om massageles te krijgen.

Openingstijden
Dit majestueuze tempelcomplex is dagelijks geopend van 08.00 tot 17.00 uur en een ticket kost 50 Baht. Als u met de Chao Phraya Express Boat komt, stapt u uit bij ‘halte’ Tha Tien en is het nog slechts enkele minuten lopen.

Comments are closed.